Més a prop d’una nova trobada de la comunitat forestal espanyola

Tot i que la pandèmia de la COVID-19 ens manté a casa nostra, la societat civil, de la qual forma part la nostra societat científica, no es pot aturar. Per tant, durant els darrers dos mesos hem continuat amb la tasca iniciada a finals de 2019 per tal que el juny de 2021 puguem celebrar el 8è Congrés Forestal Espanyol, que, com ja havíem aprovat, serà a Lleida (Catalunya), on, com en cada edició, volem reunir tota la comunitat científica i tècnica del país amb la intenció d’escoltar i donar a conèixer els treballs de recerca, així com els resultats, de moltes de les aplicacions pràctiques que hem observat en el nostre sector durant els darrers quatre anys.

En aquesta ocasió volem ressaltar el paper clau que el sector forestal té per assolir els objectius de desenvolupament sostenible, una iniciativa intergovernamental promoguda amb l’objectiu d’involucrar-hi també altres institucions (públiques i privades), així com la societat civil.

Amb vista a 2030, la pretensió d’implementar una nova agenda per al desenvolupament sostenible del nostre planeta es presenta ara com “més de tothom”, com un objectiu impossible d’assolir si no actuem amb una responsabilitat solidària, cadascun des del paper que ens toca fer. Així, al 8CFE volem mostrar com la ciència forestal investiga, prova i implementa unes pràctiques vàlides i essencials per assolir els objectius d’aquesta nova agenda que té com a meta general “erradicar la pobresa, protegir el planeta i assegurar la prosperitat per a tothom”.

Tot i que pot semblar que la nostra tasca es limita exclusivament a l’objectiu 15 (gestionar de manera sostenible els boscos, lluitar contra la desertificació, aturar i revertir la degradació de les terres i aturar la pèrdua de biodiversitat), volem demostrar que la nostra feina va molt més enllà. I al 8CFE ho deixarem clar.

Estem planificant noves formes d’interacció i participació que tinguin més o menys intensitat en funció de la situació de salut pública que tinguem en cada moment; per això, us animem a participar en l’intercanvi de coneixements del 8CFE, aportant-hi crítiques constructives per al progrés de la ciència forestal. També volem remarcar que amb el pas del temps, el CFE s’ha convertit no només en l’esdeveniment científic més gran del nostre camp a Espanya, sinó en l’esdeveniment científic forestal més gran en espanyol. Per tant, aprofito per convidar tots els nostres companys i companyes de l’Amèrica llatina a compartir les seues experiències i a enriquir el CFE fins i tot més que en altres ocasions.

Ens veiem a Lleida!

Felipe Bravo Oviedo
President de la Societat Espanyola de Ciències Forestals

1ª CIRCULAR - Mayo de 2020

Les dates clau del 8CFE. Preneu-ne nota!

Presentació de comunicacions

L’autor o l’autora que vulgui presentar una comunicació al Congrés n’ha d’enviar un resum entre l’1 de juliol i el 15 de setembre de 2020 a través del lloc web www.congresoforestal.es, d’acord amb les instruccions que es detallaran a la SEGONA CIRCULAR, pel que fa a l’estructura de comunicacions i formats.


Calendari d’aportacions

El Congrés ha establert les dates clau següents:

Presentatió dels resums resentació dels resums

Evaluació dels resums Presentació dels textos complets

 1 de juliol - 15 de setembre  de 2020

1 de juliol - 15 d'octubre de 2020

16 d'octubre de 2020 - 15 de gener de 2021

 

Avaluació dels textos complets

Presentació de modificacions dels textos complets Proposta de presentació a l'autor o autora

 16 de gener de 2021 - 5 de març de 2021

10 - 26 de març de 2021

19 - 23 d'abril de 2021

 

Molt aviat...

D’aquí a unes setmanes, llançarem la SEGONA CIRCULAR, amb l’estructura del Congrés, instruccions per als ponents i la composició dels comitès.

Recordeu també que...

Us convidem a interactuar amb la nostra comunitat a través dels perfils creats a les xarxes socials: Facebook (Congreso Forestal Español) i Twitter (@congresoforesta). Cap al #8CFE!

 


 

 

 

 Suscríbete aquí a nuestra lista de distribución para recibir todas las comunicaciones y circulares del 8º Congreso Forestal Español. Una vez introducido tu email, llegará un mensaje a tu bandeja de entrada que deberás confirmar. Te aconsejamos revisar tu carpeta de spam, o agregarnos a tu lista de remitentes seguros.

.